IMM

"Categoria Intreprinderilor Micro, Mici si Mijlocii (IMM) este formata din intreprinderi care angajeaza mai putin de 250 de persoane si care au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 de milioane de euro si/sau detin active totale de pana la 43 de milioane de euro" (Fragment din Articolul 2 al anexei din Recomandarea 361/2003/CE).

Un instrument util de clasificare a unei intreprinderi in categoria corespunzatoare il gasiti aici.

 IMM-urile sunt cea mai dinamica, dar si cea mai sensibila categorie de intreprinderi dintr-o economie. Ele constituie cel mai mare angajator al unei economii nationale. De aceea sunt si o categorie vizata de programele de finantare.

Oportunitati de finantare a investiilor efectuate de catre IMM in:

- Agricultura

- Piscicultura si Acvacultura
- Energie
  • POS CCE DMI 4.2 Sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (in unitati cu putere instalata mai mica sau egala cu 10 MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a  resurselor geotermale si a altor resurse regenerabile de energie”
  • POS CCE AP4. DMI 4.1 "Sprijinirea investitiilor in instalatii si echipamente pentru intreprinderi din industrie, care sa conduca la economii de energie."
- Industrie si Constructii
  • FEADR Masura 123 "Cresterea competitivitatii sectorului agricol si forestier" - industrie alimentara
  • POS CCE D1.1.A.1 - Investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor, in special a IMM - sprijin financiar intre .1071.001 lei si 6.450.000 lei pentru IMM
  • POS CCE D1.1.A.2 - Investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor, in special a IMM - sprijin financiar pana la  .1071.001 lei.
- Turism
  • POR 5.2 Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice (mediul urban si pentru proiecte mai mari de 1,5 mil. Euro mediul rural)
- IT

- Structuri de Sprijinire a Afacerilor si Parcuri Industriale
  • POR 4.1 Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala


 - Finantari pentru
  • - Consultanta
  • - Internationalizare si Marketing POR 4.1 Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala
  • - Standardizare POS CCE 1.1.b  - Sprijin pentru  implementarea standardelor internationale

Finantari pentru Resurse Umane

Finantari de la bugetul de statDaca doriti un prediagnostic al posibilitatilor de finantare a proiectului dumneavoastra va rugam descarcati si completati interviul atasat si trimiteti-l pe adresa initial@advisory.ro.