Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

ZF:In 2010 se termina banii de la UE pentru firmele care vor sa faca investitii

postat 23 feb. 2010, 01:59 de Anamaria Catrina   [ actualizat la 23 feb. 2010, 02:01 de Eugen Stancu ]

Ultimii bani din fonduri europene alocati pentru investitii se vor epuiza in acest an odata cu lansarea ultimelor apeluri de proiecte. In 2010 autoritatile vor pune la bataie intreg bugetul de 225 mil. euro ramas disponibil firmelor care vor sa achizitioneze linii de productie, echipamente, sa investeasca in retehnologizari, modernizari, constructie de hale de productie, informeaza Ziarul Financiar.


IMM-urile si intreprinderile mari (cu peste 250 de angajati sau cifre de afaceri nete de peste 50 de milioane de euro - n.red.) au avut alocat pana in 2013 un buget total de 550 mil. euro de la UE pentru investitii. Pana in prezent, jumatate din acest buget a fost pusa la dispozitia firmelor care au depus peste 3.000 de proiecte. Numarul ridicat al cererilor a determinat autoritatile sa aloce mult mai repede banii disponibili, astfel incat anul acesta firmele vor avea la dispozitie intreg bugetul ramas de 225 mil. euro prin lansarea a trei apeluri de proiecte.
Conform calendarului orientativ de lansare a programelor europene publicat pe site-ul autoritatii care gestioneaza fondurile structurale (ACIS), anul acesta se vor epuiza banii destinati IMM-urilor pentru investitii de pana la 250.000 de euro, investitii intre 250.000 si 1,5 mil. euro. De asemenea, se lanseaza si ultimul apel de proiecte pentru investitiile productive in intreprinderi mari unde valoarea maxima a finantarii acordate pentru un proiect este de 18,5 mil. lei, dar nu mai mult de 5 mil. euro. Banii sunt alocati in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), " Un sistem de productie inovativ si  ecoeficient."

 Intreaga stire o puteti gasi la adresa:
http://www.zf.ro/companii/in-2010-se-termina-banii-de-la-ue-pentru-firmele-care-vor-sa-faca-investitii-grabiti-va-sa-luati-bani-pentru-hale-de-productie-400-de-companii-mai-pot-primi-fonduri-5582654/

Comments