Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

Guvernul cere CE realocarea de fonduri UE către transporturi şi reabilitarea termică a blocurilor

postat 14 dec. 2011, 22:53 de Raluca Oanta   [ actualizat la 14 dec. 2011, 22:53 ]

Guvernul a decis, miercuri, să solicite Comisiei Europene realocarea de fonduri structurale către programele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de reabilitare termică a blocurilor, precum şi către proiectele de infrastructură de la Ministerul Transporturilor, a declarat premierul Emil Boc.

Programele de la care vor fi luate fonduri europene sunt Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), de la Ministerul Muncii, Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică, de la Ministerul Afacerilor Europene, şi Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Capacităţii Administrative, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. 'Prima prioritate este cea legată de reabilitarea termică a blocurilor de locuit şi cea de-a doua prioritate este cea legată de sectorul transporturi, pentru finalizarea lucrărilor ce ţin de coridorul IV şi de centurile ocolitoare ale oraşelor. (...) Ne aşteptăm ca în urma realocării acestor fonduri să putem să realizăm circa 5.000 de blocuri care să fie reabilitate din punct de vedere termic, care vor înseamnă pentru cetăţean o factură mai ieftină şi mai multe firme ce vor avea de lucru în economie în anul 2012', a afirmat Boc.

Potrivit primului-ministru, în urma negocierilor cu executivul european, Guvernul de la Bucureşti speră să obţină realocarea de fonduri între programe în luna mai 2012, pentru a se putea lucra pe timpul verii.
Sumele care vor fi realocate vor fi făcute publice după discuţiile cu Comisia Europeană.

Știre preluată de la: Agerpres

Comments