Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

Noul sistem informatic al APDRP nu mai permite depunerea cererilor de finanţare după termenul limită al sesiunilor de proiecte

postat 18 iul. 2011, 05:03 de Raluca Oanta   [ actualizat la 18 iul. 2011, 05:03 ]

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) are în curs de implementare un sistem electronic de gestionare a cererilor de finanţare pentru obţinerea de fonduri nerambursabile prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR).

Astfel, la acest moment, când un solicitant se prezintă cu cererea de finanţare la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit expertul APDRP introduce în sistem toate datele privitoare la reprezentantul legal şi la proiectul depus. În mod automat sistemul generează un bon de ordine alocat solicitantului, iar pe baza acestui bon va fi încărcată ulterior Cererea de Finanţare şi se va aloca numărul de înregistrare final al proiectului.

Una din cele mai importante caracteristici ale acestor operaţiuni informatice o reprezintă faptul că în ultima zi de depunere a unei sesiuni de proiecte, la ora 12.00, sistemul de eliberare a bonurilor de ordine se blochează automat, astfel încât după acea oră, nu mai pot fi introduse în sistem noi cereri de finanţare.

Aşadar, APDRP atenţionează toţi solicitanţii de finanţări europene că depunerea  proiectelor trebuie efectuată într-un timp rezonabil pentru a preîntâmpina situaţiile în care proiectele nu mai pot fi introduse în sistemul electronic, ca urmare a blocării automate a acestuia.

Sursa: APDRP

Comments