Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

Sprijin de peste 55.000 de euro pentru micii antreprenori

postat 8 ian. 2016, 02:03 de Raluca Oanta

Cel puțin 244 de beneficiari ar putea să primească ajutor de minimis de aproximativ 55.000 de euro, în cadrul Programului Național Multianul de Microindustrializare, care are un buget de peste 13 milioane de euro, în 2016.

Sprijinul financiar este de cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 250.000 de lei de beneficiar (aproximativ 55.000 de euro). Solicitantul trebuie să asigure contribuția de cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Domenii eligibile:

Industria alimentară

Fabricarea produselor textile

Fabricarea articolelor de îmbrăcăminte

Tăbăcirea pieilor

Prelucrarea lemnului

Fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice

Fabricarea altor produse din minerale nemetalice

Industria metalurgică

Industria constucțiilor metalice

Fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice

Fabricarea echipamentelor electrice

Fabricarea de mașini, utilaje și echipamente

Fabricarea de mobilă

Finanțarea poate asigura, printre altele, achiziționarea unor echipamente tehnologice sau a unor spații de lucru, cursuri de dezvoltare antreprenorială, dezvoltarea unor site-uri, investiții în brevete de invenții, etc.

De acest ajutor financiar pot beneficia microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii, care îndeplinesc mai multe criterii de eligibilitate. Mai multe detalii despre acest program sunt disponibile pe site-ul Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIPPIMM).

http://www.aippimm.ro/

 

Comments