Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

POS CCE: Finanţări de 25 milioane de euro pentru cercetare în domeniul medical

postat 25 sept. 2014, 07:55 de Raluca Oanta

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) lansează, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşerea Competitivităţii Economice (POS CCE), axa prioritară 2, o nouă cerere de proiecte în valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare - dezvoltare existente şi crearea de noi infrastructuri: laboratoare, centre de cercetare.

Proiectele pot fi depuse în perioada 25 septembrie – 24 octombrie a.c.

Competiţia are în vedere finanţarea unui proiect complex, de interes naţional, în domeniul sănătăţii, cu scopul prevenirii bolilor cu potenţial evolutiv invalidant sau letal, susţinut de Ministerul Sănătăţii.

Banii vor fi alocaţi pentru efectuarea de cercetări în domeniul/ domeniile de interes naţional, prin utilizarea de angiografe achiziţionate prin proiect, cu scopul diagnosticării unor leziuni cu potenţial evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne.

Categoriile de solicitanţi elibigibli sunt instituţiile publice sau de drept public de interes naţional cu activitate de cercetare în domeniul sănătăţii. Solicitanţii trebuie să respecte definiţia organizaţiilor de cercetare conform Cadrului Comunitar de ajutor de stat pentru cercetare, dezvoltare şi inovare (C198/2014).

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Comments