Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

POR 2020: Fonduri UE de până la 200.000 de euro pentru microîntreprinderile din mediul urban

postat 3 aug. 2015, 05:24 de Raluca Oanta

Microîntreprinderile din mediul urban pot beneficia de finanţare europeană de până la 200.000 de euro, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, potrivit Ghidulului Solicitantului aflat în consultare publică.

Valoare eligibilă a proiectului trebuie să fie cuprinsă între 25.000 de euro și 200.000 de euro. Contribuţia programului la finanţarea unei investiţii este de cel mult 100% din valoarea eligibilă a proiectului şi se acordă sub forma unui ajutor de minimis.

Solicitanții eligibili sunt societățile comerciale sau cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor.

Microîntreprinderile sunt definite ca întreprinderi care au până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane de euro, echivalent în lei, în conformitate cu Legea 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit Ghidului, o întreprindere care depune cererea de finanţare în cursul anului 2015, trebuie să fi fost înfiinţată cel mai târziu la 1 ianuarie 2014, să fi avut cel puțin un angajat cu normă întreagă în această perioadă și să aibă cel puțin un angajat cu normă întreagă la data depunerii cererii de finanțare.

Totodată, o societate cu activitatea suspendată temporar oricând în perioada 2014-2015 nu este eligibilă.

Măsura este prevăzută în Axa 2 “Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”, prioritatea de investiţii 2.1 "Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri" – Apelul de proiecte 2.1.A. – Microîntreprinderi.

Prin această măsură sunt finanţate activităţi diverse, de la producţia de ţesături, la repararea maşinilor sau proiecţia de filme. Toate domeniile eligibile sunt prevăzute în Anexa 2.

Cererile de proiecte de pot depune fie direct la sediul agenţiilor de dezvoltare regională unde va avea loc implementarea proiectului, fie prin aplicarea electronică MyMIS.

Ghidul Solicitantului şi anexa privind lista domeniilor eligibile sunt disponibile pe site-ul www.inforegio.ro, aici:

http://www.inforegio.ro/ro/por-2014-2020/ghiduri-specifice-2014-2020.html

 

Comments