Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

POCA 2014-2020: Calendarul lansărilor de apeluri de proiecte pentru anul 2015

postat 30 iul. 2015, 05:37 de Raluca Oanta   [ actualizat la 30 iul. 2015, 05:40 ]
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) a publicat calendarul lansărilor de apeluri de proiecte, potrivit căruia încă şapte apeluri de proiecte sunt programate a fi lansate până la sfârşitul acestui an.

Astfel, pentru luna august sunt estimate lansări pentru proiecte care vizează creşterea transparenţei în administraţia publică, respectiv combarea corupţiei la nivelul administraţiei publice locale. Aceste proiecte trebuie să fie conforme cu cerinţele Axei 2 din POCA, „Administratie publica si sistem judiciar accesibile si transparente”.

Pentru luna septembrie, sunt aşteptate lansări de proiecte pentru Axa 1 „Administraţie publică şi sistem judiciar eficiente”, după cum urmează:

  • Creșterea capacităţii  ONG-urilor și a partenerilor sociali de a formula politici publice alternative (OS 1.1);
  • Sprijin pentru  pentru susţinerea măsurilor din SCAP, SMBR, documente strategice  naţionale  (OS 1.1);
  • Sprijjn pentru  dezvoltarea și implementarea de  metode unitare de management în  domeniul resurselor umane (OS 1.2);
  • Sprijin pentru creşterea transparenţei și responsabilităţii sistemului de achiziţii publice în vederea aplicării unitare a normelor și procedurilor de  achiziţii publice și reducerea  neregulilor în acest domeniu (OS 1.4).

Ultima sesiune a anului este programată pentru luna octombrie, când urmează să se primească proiecte pentru „Sprijin pentru acţiunile  de consolidare a unui  management integrat strategic la  nivelul sistemului judiciar” (OS 1.3).

Datele de lansare se găsesc în calendarul orientativ publicat de Autoritatea de Management a programului, care funcţionează la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).  

Primul apel de proiecte pentru accesarea fondurilor disponibile în cadrul POCA 2014-2020 a fost lansat în mai 2015 şi are ca termen de depunere a cererii de finanţare data de 25 august 2015.

POCA 2014-2020 este finanţat din Fondul Social European (FSE), în cadrul obiectivului tematic nr. 11 „Consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţilor publice şi a părţilor interesate şi eficienţa administraţiei publice”. Programul are un buget de 658,29 milioane de euro, din care 553,19 milioane de euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Sursa foto: Comisia Europeană

 

Comments