Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

PNDR, materie de curs în liceele cu specific agricol

postat 18 mai 2012, 04:54 de Raluca Oanta

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a desfășurat, în perioada martie – mai 2012,  în liceele cu profil agricol din județele Ilfov, Prahova și Dâmbovița, prima campanie pentru diseminarea informațiilor specifice accesării Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Campania, care a avut ca public țintă elevii din clasele terminale ale liceelor cu profil agricol, a pornit de la ideea că absolvenții acestora, sunt atât vectori de dezvoltare ai României rurale, cât și potențiali beneficiari ai PNDR sau a programelor europene pentru dezvoltarea agriculturii și a mediului rural.

Din 2014, România va avea un nou Program Național de Dezvoltare Rurală, iar cunoașterea acestuia de către potențialii beneficiari va fi crucială pentru nivelul investițiilor în dezvoltarea agriculturii românești. În acest sens, familiarizarea viitorilor agricultori cu principiile accesării fondurilor europene și cu principalele Axe de dezvoltare, date de Politica Agricolă Comună, poate fi un avantaj. Absolvenții liceelor agricole sunt potențiali beneficiari, dar și multiplicatori de mesaj.

Pe lângă prezentările conținând detalii despre modul de accesare a investițiilor în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, broșurile și pliantele de informare ale APDRP au fost folosite ca material didactic.

De asemenea, APDRP a mai pus la dispoziția elevilor prezenți la aceste evenimente materiale promoționale: pixuri, blocnotes, tricouri, șepci etc. În total, au fost distribuite peste 1.200 de seturi de pliante și broșuri, dar și pachete promoționale.

Liceele agricole vizitate în această primă parte a campaniei au fost Grupul Școlar Cezar Nicolau și Grupul Școlar Vintilă Brătianu, Grupul Școlar Agricol Bărcănești, Grupul Școlar Agricol Voinești, Grupul Școlar Dr. C Angelescu Găești, Grupul Școlar Agricol Nucet și Grupul Școlar Tărtășești, dar și Universitatea Valahia din Târgoviște.

APDRP va demara următoarea campanie pentru diseminarea informațiilor specifice accesării Programului Național de Dezvoltare Rurală începând cu a doua jumătate a lunii septembrie 2012, urmând a fi implicate toate liceele agricole din România.

Sursa: APDRP

Comments