Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

PNDR 2014-2020: Cursuri gratuite pentru fermieri, prin finanţare europeană

postat 15 iun. 2015, 05:43 de Raluca Oanta

Fermierii pot beneficia, gratuit, de cursuri de formare profesională, finanţarea unor astfel de programe fiind asigurată din fondurile europene alocate României prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Toate costurile necesare pentru organizarea unor astfel de cursuri de formare profesională destinate fermierilor pot fi suportate din fonduri europene. În cadrul submăsurii 1.1 Sprijin pentru formarea profesională, din PNDR 2014-2020, ajutorul public acordat este de 100% din totalul cheltuielior eligibile.

Programele de formare profesională finanţate în cadrul acestei submăsuri:

·      Îmbunătățirea cunoștințelor fermierilor în scopul practicării de tehnici și tehnologii agricole și innovative;

·      Îmbunătățirea cunoștințelor legate de standarde comunitare la nivelul fermei, gestionarea gunoiului de grajd, îmbunătățirea calității producției;

·      Diversificarea activităților în exploatațiile agricole;

·      Dobândirea și îmbunătățirea cunoștințelor privind managementul durabil al terenurilor agricole, însușirea cunoștințelor privind implementarea angajamentelor de agro-mediu şi climă și agricultură ecologică

·      Managementul general al fermei (contabilitate, marketing, cunoștințe TIC, etc).

Participarea fermierilor la aceste cursuri de formare profesională şi de dobândire de cunoștințe este gratuită.

Procesul de selecție a beneficiarilor (furnizorii de formare profesională) se realizează de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin AM PNDR și constă în evaluarea și selecția proiectelor depuse în cadrul apelurilor de propuneri de proiecte (pentru granturi).

Comments