Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

Nou apel de proiecte pentru cooperare româno-bulgară

postat 20 oct. 2015, 00:59 de Raluca Oanta

Proiectele de cooperare româno-bulgară beneficiază de o alocare totală de peste 30 de milioane de euro, pentru cea de-a doua sesiune, care va rămâne deschisă până în data de 15 martie 2016.

Este vorba despre proiecte pentru Axa Prioritară 4 (“O regiune calificată şi incluzivă”) şi Axa Prioritară 5 (“O regiune eficientă”) a Programului de cooperare transfrontalieră Interreg V-A România-Bulgaria (2014-2020).

Aria eligibilă:

  • 7 județe din România (Constanța, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași);
  • 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich).

Cele 5 axe prioritare (cu excepția celei de asistență tehnică) finanțează proiecte în domeniul transportului durabil, protecției mediului, promovării adaptării la schimbările climatice, prevenirii și managementului riscurilor, promovării ocupării forței de muncă şi consolidării capacității instituționale a autorităților publice și a actorilor relevanți din aria eligibilă.

În cadrul primului apel, au fost aprobate 36 de proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 25 de milioane de euro. Lista proiectelor selectate este disponibilă în site-ul programului,

http://www.cbcromaniabulgaria.eu/


Programul de cooperare transfrontalieră Interreg V-A România-Bulgaria, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) în calitate de Autoritate de Management, a fost adoptat de Comisia Europeană (CE) pe 12 februarie 2015 și are un buget de 258,4 milioane de euro, din care 215,7 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).


Ghidul Aplicantului poate fi descarcat din site-ul programului.

http://www.cbcromaniabulgaria.eu/index.php?page=apeluri-proiecte

Comments