Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

Ministrul Muncii propune înfiinţarea Consiliului Naţional al fondurilor europene

postat 29 feb. 2012, 03:16 de Raluca Oanta

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Claudia Boghicevici, a propus, miercuri, la conferinţa privind Fondul Social European în contextul perspectivei financiare 2014-2020, înfiinţarea Consiliului Naţional al Fondurilor Europene, care să exprime în exterior un unic mesaj din partea României şi care să stabilească priorităţile în privinţa folosirii fondurilor comunitare.

'Este foarte important ca vocea României să fie exprimată în exterior în consens. Toate partidele politice (...) trebuie să participe, astfel încât mesajul transmis în exterior să fie unul comun', a spus Claudia Boghicevici.

Propunerea ministrului Muncii se referă la faptul că 'societatea civilă, ONG-urile, beneficiarii şi forţele politice să exprime un singur gând, astfel încât priorităţile pentru perioada următoare să fie stabilite într-un mod coerent'.

În continuare, oficialul MMFPS a subliniat că pentru această propunere lansată în dezbatere publică aşteaptă reacţii din partea societăţii civile şi a forţelor politice.

'Vreau să văd dacă acest mesaj va fi bine primit de colegii din Opoziţie, pentru că interesul este al tuturor. Îmi doresc ca acesta (Consiliul Naţional al Fondurilor Europene - n.r.) să fie în coordonarea Ministerului Muncii şi să implicăm toţi actorii politici şi societatea civilă, în egală măsură', a spus în încheiere ministrul Muncii.

Pe de altă parte, referindu-se la contextul general al absorbţiei fondurilor europene în perioada următoare, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, s-a referit la necesitatea unei cât mai largi participări la acest proces.

'Esenţial pentru România, în pregătirea utilizării fondurilor europene care vor fi alocate în perioada 2014-2020, este implicarea cât mai largă a tuturor instituţiilor, organizaţiilor şi persoanelor interesate, astfel încât soluţiile găsite să reflecte punctele lor de vedere şi să conducă la modernizarea întregii societăţi româneşti', a declarat, pentru Agerpres, Leonard Orban.

Întrebată de ziarişti despre criteriile de eligibilitate care vor fi introduse pentru accesarea fondurilor europene în perioada 2014-2020, Claudia Boghicevici a precizat că flexibilitatea nu înseamnă încălcarea sau manipularea regulilor şi că vor fi aplicate 'criterii riguroase' la selectarea proiectelor de finanţare.

Miercuri a avut loc conferinţa 'Fondul Social European în contextul perspectivei financiare 2014-2020', care se doreşte a fi o dezbatere privind eficienţa şi impactul folosirii fondurilor structurale europene.

Ştire preluată de la: Agerpres

Comments