Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

Ministerul Mediului: 8,3 milioane de euro pentru reducerea substanţelor periculoase

postat 5 oct. 2014, 06:19 de Raluca Oanta

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, în calitate de Operator de Program, a lansat, luna trecută, două cereri de propuneri de proiecte în cadrul Programului RO04 „Reducerea substanțelor periculoase”, finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009 – 2014, buget de peste 8,3 milioane de euro.

Prima sesiune se referă la „Instrumente suport pentru luarea deciziilor” cu un buget total disponibil de 7.145.770 Euro, iar a doua constă în „Campanii de formare și conștientizare” cu un buget total disponibil de 1.188.372 Euro.

Implementarea acestui program urmărește prevenirea efectelor negative ale substanțelor chimice și deșeurilor periculoase asupra sănătății umane și mediului prin consolidarea capacității entităților publice responsabile de implementarea și aplicarea legislației și strategiilor europene privind substanțele chimice și deșeurile periculoase și prin îmbunătățirea monitorizării substanțelor periculoase în mediu.

Perioada de depunere a proiectelor, pentru cele 2 cereri de propuneri de proiecte se va încheia în data de 5 noiembrie 2014, ora 17:00, implementarea lor urmând să se deruleze, de la data semnării contractului de finanţare până în data de 30 aprilie 2016.

Solicitanţii eligibili în cadrul Programului RO04 „Reducerea substanţelor periculoase” sunt autorităţi şi instituţii publice.

Sursa: Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice

Comments