Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

MFE selectează Comitetul pentru monitorizarea celor 43 miliarde de euro, fonduri UE

postat 8 oct. 2014, 05:54 de Raluca Oanta   [ actualizat la 8 oct. 2014, 05:55 ]

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a început demersurile pentru constituirea Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat 2014 - 2020 (CCMAP).

Membrii CCMAP vor fi selectaţi din rândul reprezentanţilor societăţii civile la nivel naţional, regional sau local precum şi din rândul altor parteneri economici şi sociali. Cei interesaţi trebuie să completeze formularul online care este disponibil pe site-ul MFE, termenul limită fiind 15 octombrie 2014.

„ (…)Invit toate organizaţiile din mediul public şi privat, interesate de cheltuirea eficientă a celor 43 miliarde de euro de care dispune ţara noastră în perioada de programare să îşi depună candidaturile în vederea selectării membrilor care vor constitui acest for de coordonare a implementării fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În cadrul procesului de selecţie Ministerul Fondurilor Europene va avea în vedere reprezentarea echilibrată a domeniilor relevante pentru implementarea fondurilor europene structurale şi de investiţii, expertiza şi experienţa, organizaţiile selectate urmând să fie implicate activ în coordonarea strategică.

Totodată, Ministerul Fondurilor Europene precizează că în cazul în care partenerii economici şi sociali sau organismele care reprezintă societatea civilă fac parte dintr-o organizaţie de tip confederativ general/ sectorial, nu vor fi luate în considerare expresiile de interes transmise individual de către membrii acestora.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Comments