Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

MEF: 50 milioane de euro pentru sprijinirea activităţii întreprinderilor

postat 24 sept. 2014, 04:42 de Raluca Oanta

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a identificat resurse financiare de 50 de milioane de euro pentru lansarea unei noi cereri de proiecte aferente Axei 1 din POSCCE, sprijin financiar acordat pentru investiţii în întreprinderi.

Potrivit ministrului de resort, Eugen Teodorovici, pentru încurajarea investiţiilor în mediul rural, se acordă un punctaj suplimentar proiectelor care urmează să se implementeze în aceste zone.

Proiectele finanţate vor viza în principal achiziţii de echipamente şi utilaje pentru creşterea capacităţii de producţie şi diversificarea producţiei, modernizarea instalaţiilor, automatizarea procesului de fabricaţie, introducerea de noi tehnologii de producţie.

MEF, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), supune consultării publice ghidul pentru lansarea apelului de proiecte Ghidul Solicitantului sprijin financiar acordat pentru investiţii în întreprinderi.

MEF aşteaptă propuneri şi sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea cererii de proiecte aferente Axei Prioritare 1 „Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient”; pentru întreprinderi în cadrul POS CCE, până la data de 29 septembrie a.c., ora 16.00, la următoarea adresă de e-mail: contact@fonduri-ue.ro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Comments