Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

Leonard Orban: Autoritățile de Management vor trece la Ministerul Afacerilor Europene din 2014

postat 8 mai 2012, 01:41 de Raluca Oanta

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, consideră că toate autorităţile de management al programelor pe fonduri europene trebuie transferate de la ministerele de profil la MAEur, începând din anul 2014, când acest lucru va fi posibil, pentru o absorbţie crescută a banilor europeni, anunță Agerpres.

Orban a susţinut, astăzi, că astfel vor fi nivelate actualele discrepanţe în salarizarea personalului din autorităţile de management de la un minister la altul.

”După părerea mea, toate aceste AM-uri ar trebui să treacă la Ministerul Afacerilor Europene şi atunci vor beneficia inclusiv de salarizarea care este ridicată, la nivelul acestui minister, şi acele diferenţe chiar de la 1 la 3 vor fi înlăturate şi se va asigura acest sistem de coordonare unic”, a spus Orban.

El a arătat că actuala rată redusă a absorbţiei fondurilor europene a fost cauzată şi de faptul că ”foarte târziu a fost introdusă o coordonare a întregului proces”, prin înfiinţarea în septembrie 2011 a MAEur.

În context, ministrul a menţionat că autorităţile de management unde salariile personalului sunt mai mari au şi rezultate mai bune în absorbţia fondurilor comunitare, un exemplu fiind AM pentru programul Operaţional Regional (POR) de la Ministerul Dezvoltării.

Știre preluată de la: Capital

Comments