Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

Infrastructura rutieră rurală afectată de inundații refăcută cu 155 de milioane de euro

postat 28 mai 2012, 04:25 de Raluca Oanta

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va acorda finanțare nerambursabilă pentru 144 de proiecte de „investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în anul 2010”. Valoarea nerambursabilă a acestor 144 de proiecte selectate și încadrate la Măsura 322, submăsura d), este de 155.151.479 de euro.

Solicitanţii au avut la dispoziţie fonduri nerambursabile pentru refacerea şi modernizarea drumurilor comunale, podurilor şi podeţelor, afectate de inundaţiile care au avut loc în anul 2010.

În perioada sesiunii pentru depunerea proiectelor aferente acestei submăsuri (1 – 29 iulie 2011), reprezentanții comunelor sau ai Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) au depus la sediile APDRP din fiecare județ al țării, 186 de proiecte. Dintre acestea, au fost selectate 144 de proiecte, restul proiectelor fie nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate (22 de proiecte), fie au trecut în lista celor nefinanțate în urma departajării conform punctajului acordat criteriilor de selecție (20 de proiecte). 

Toți cei care vor semna contracte de finanțare cu APDRP pentru a realiza investiții privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în anul 2010 pot primi până la 100% din totalul cheltuielilor eligibile. Totuși, valoarea totală eligibilă a proiectului nu poate depăşi 1,5 milioane euro.

Cel mai important criteriu de eligibilitate era acela conform căruia comuna care dorea realizarea unui astfel de proiect cu finanțare nerambursabilă prin submăsura d) a Măsurii 322 trebuia să facă parte din lista localităților cu infrastructura tehnico-edilitară afectată de inundațiile din anul 2010 (incluse în Anexa la Hotărârea de Guvern nr. 378/2011).

Beneficiarii selectaţi pentru finanţare sunt notificaţi în scris, prin poştă sau fax, în aproximativ 3 zile de la publicarea raportului de selecție pe pagina de internet a Agenției, www.apdrp.ro, în vederea semnării contractului la sediile Centrelor Regionale de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP) aferente judeţelor în care este realizată investiţia.

Apoi, în termen de 15 zile lucrătoare de la primirea notificării,  Beneficiarul se prezintă la sediul Centrului Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit pentru a semna contractul de finanțare.

Sursa: APDRP

Comments