Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

Fonduri UE pentru grădiniţe şi activităţi de tip after school, în mediul rural

postat 30 sept. 2014, 00:16 de Raluca Oanta

Înfiinţarea unei activităţi de timp after school în mediul rural va putea beneficia de finanţare europeană de până la 100.000 de euro, potrivit proiectului Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, aflat în prezent în curs de avizare la Comisia Europeană (CE).

De acest sprijn financiar vor putea beneficia comunele şi asociaţiile acestora, precum şi ONG-urile, pentru investiţii în gradiniţe sau activităţi de tip after school.

Potrivit PNDR, sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri va fi de cel mult 80% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele generatoare de venit aplicate de  ONG-uri  care  vizează infrastructura educațională (gradinițe)  și socială (afterschool) și nu va depăși 100.000 euro.

În schimb, sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri va fi 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele aplicate de autoritățile publice locale și ONG-uri care sunt negeneratoare de profit.

În cadrul submăsurii Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”,sprijinul va fi pentru:

  • Înființarea, extinderea și îmbunătățirea rețelei de drumuri de interes local;

  • Înființarea, extinderea și îmbunătățirea rețelei publice de apă;

  •  Înființarea, extinderea și îmbunătățirea rețelei publice de apă  uzată;

  • Investiții în crearea, modernizarea sau extinderea infrastructurii educaționale

  •  Investiţii aferente serviciilor medicale şi sociale

PNDR 2014-2020 a fost transmis spre avizare CE în data de 1 iulie 2014. Prin intermediul acestui program, se vor aloca fondurile europene de dezvoltare rurală destinate României.

 

 

 

 

 

Comments