Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

Fonduri UE de 442, 5 milioane de euro pentru persoanele defavorizate

postat 10 sept. 2014, 03:50 de Raluca Oanta   [ actualizat la 10 sept. 2014, 04:13 ]

România beneficiază de fonduri europene în valoare de 442,5 milioane de euro pentru ajutorarea persoanelor dezavantajate, pentru perioada 2014-2020.

Prin acest program vor fi distribuite alimente şi asistenţă de bază celor mai dezavantajate persoane din România.

„Ministerul Fondurilor Europene supune consultării publice proiectul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, prin care sunt acordate ajutoarele finanţate de UE şi Guvernul României pentru persoanele sărace. Am avut deja o serie de discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene pe marginea acestui program şi am agreat o serie de detalii. Programul va fi trimis oficial Comisiei în perioada imediat următoare şi, datorită discuţiilor informale pe marginea documentului, mizez pe aprobarea acestuia într-un timp scurt astfel încât România să acorde încă din acest an persoanelor sărace ajutoarele finanţate de UE şi Guvernul României pentru perioada de programare 2014 – 2020”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Conform proiectului programului, operaţiunile de distribuire de alimente în teritoriu se vor baza pe emiterea unor cupoane individuale pe care le va primi fiecare persoana care face parte din grupul ţintă. Cupoanele vor fi tipărite de Imprimeria Naţională, nu vor avea valoare financiară, dar vor avea elemente de siguranţă pentru a împiedica falsificarea acestora. Cuponul va fi inscripţionat cu numele şi prenumele persoanei respective, CNP, componenţa coşului alimentar şi data de valabilitate a cuponului.

Ministerul Fondurilor Europene a publicat pe site, pentru consultare publică, proiectul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 - 2020.

În perioada 2007-2013, România a beneficiat de 260 de milioane de euro, fonduri europene destinate Programului de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate. Până în present, acest program a fost derurat de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Comments