Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

Finanţări UE de până la 70 milioane de euro pentru proiecte de infrastructura rutieră

postat 4 aug. 2015, 05:09 de Raluca Oanta

Proiectele, care vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, prin conectarea la Reţeaua trans-Europeană de transport (TEN-T), pot beneficia de fonduri europene de aproape 70 milioane de euro, derulate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Potrivit Ghidului Solicitantului aferent Axei 6  Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, aflat în consultare publică, valoarea minimă a unui astfel de proiect este de un milion de euro şi de maximum 50 milioane de euro, respectiv 70 milioane de euro, în cazul în care există parteneriate între mai multe unităţi administrative.

Pentru acest apel de proiecte pot solicita finanțare toate unitățile administrativ-teritoriale județ (definite conform Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001). Nu pot depune proiecte în cadrul prezentului apel, unitățile administrativ teritoriale județ localizate în teritoriul acoperit de ITI Delta Dunării.

Se pot solicita finanţări în toate cele opt regiuni de dezvoltare ale României, dar în această variantă a Ghidului, nu este încă stabilită rata de cofinanţare.

Activităţi eligibile:

Activităţi principale

a.      modernizarea si reabilitarea reţelei de drumuri judeţene (inclusiv poduri și podețe, acces la proprietăți - aflate în domeniul public), care asigura conectivitatea, directa (drumuri județene sau trasee compuse din mai multe drumuri județene legate direct) sau indirecta (drumuri județene/trasee legate de rețea prin intermediul unui drum național modernizat) cu reteaua TEN-T, construirea unor noi segmente de drum județean pentru conectarea la autostrăzi sau drumuri expres.

b.      construcţia / modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum judeţean, care vor face parte din drumul judetean respectiv, construirea/realizarea de sensuri giratorii și alte elemente pentru creșterea siguranței circulației. 

c.      construirea/ modernizarea/ reabilitarea de pasaje/noduri rutiere şi construirea pasarelelor pietonale; 

Activităţi conexe

a.      construirea/modernizarea de stații pentru transport public pe traseul drumului județean;

b.      realizarea de investiții destinate siguranței rutiere pentru pietoni și biciclisti;

c.      realizarea de perdele forestiere și parapeți pentru protecție, apărări de maluri și consolidări de versanți, realizarea de investiții suplimentare pentru protecția drumului respectiv față de efectele generate de condiții meteorologice extreme (provocate de schimbări climatice sau alte cauze excepționale) – inundații, viscol etc .

Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.inforegio.ro

http://inforegio.ro/ro/por-2014-2020/ghid-2014-2020.html

 

Comments