Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

CE recomandă APDRP să publice „cât mai din timp” Ghidurilor Solicitantului

postat 14 feb. 2012, 05:57 de Raluca Oanta

Comisia Europeană (CE) a recomandat Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP),  în urma unei misiuni de audit, să publice „cât mai din timpGhidurilor Solicitantului.

În urma misiunilor de audit, efectuate la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) de către experții Comisiei Europene pentru Măsura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, nu au fost propuse corecții financiare.

Astfel, procesul de primire, evaluare și selecție a proiectelor depuse pentru această Măsură a fost apreciat ca fiind unul corect și valabil, toate sumele contractate fiind validate.

Experții Comisiei Europene, în urma verificărilor efectuate, au considerat că procesul de evaluare și selecție a proiectelor depuse de autoritățile locale a fost făcut de către APDRP în limitele procedurale și prin asigurarea egalității totale de șanse.

Ca recomandare, Comisia a precizat faptul că este necesar ca Ghidurile Solicitantului să fie cât mai din timp făcute publice, APDRP însușindu-și această remarcă.

Pentru Măsura 322 au fost depuse 3.225 de cereri de finanțare conforme, în valoare de 7,6 miliarde de euro, în condițiile în care alocarea financiară totală a fost de 1,76 miliarde de euro.

Dintre aceste cereri de finanțare au fost contractate până în prezent 617 proiecte în valoare de 1,5 miliarde de euro.

Totodată, 186 de proiecte care vizează componenta ”d” a Măsurii 322 - „Investiții privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundații in anul 2010” se află în ultima etapă a selecției.

Știre preluată de la: www.eurocentrica.ro

Comments