Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

CE a aprobat POIM 2014-2020

postat 10 iul. 2015, 03:11 de Raluca Oanta

Comisia Europeană  (CE) a adoptat Programul Operațional pentru Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, fiind aprobat un pachet de aproape 9,5 miliarde de euro din fondurile regionale ale UE, bani ce vor fi investiți  în proiecte de mediu, energie și transporturi.

Programul reprezintă aproape jumătate din cele 23 de miliarde de euro alocate României prin politica de coeziune a UE. Luând în calcul și cofinanțarea de la bugetul național, programul valorează peste 11,8 miliarde de euro dedicați creșterii economice și creării locurilor de muncă.

Programul va pune în practică Masterplanul de transport, strategia pentru următorii ani a sectorului românesc al transporturilor. Masterplanul își propune să îmbunătățească infrastructura deja existentă, să dezvolte un sistem de transport urban sustenabil și prietenos cu mediul și să definitiveze rețeaua centrală TEN-T în România.

Creșterea eficienței energetice, protejarea resurselor naturale și încurajarea prevenirii riscurilor în ceea ce privește schimbările climatice reprezintă alte obiective importante ale programului. Programul va susține, de asemenea, capacitatea României de a-și îndeplini obligațiile din domeniul mediului, în special în ceea ce privește gestionarea resurselor de apă și a deșeurilor, cu un impact pozitiv asupra calității vieții cetățenilor.

Comments