Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

20 de zile lucratoare pentru ajutoare de stat aferente salariilor proiectelor IMM-urilor care creaza capacități noi de producție

postat 22 sept. 2014, 04:45 de Raluca Oanta   [ actualizat la 22 sept. 2014, 05:22 de Marian Stoian ]

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) anunţă deschiderea primei sesiuni de înregistrare a cererilor pentru ajutorul de stat acordat în vederea susţinerii investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.

Acest sprijin financiar este reglementat de HG. Nr. 332/2014 şi face parte din programul “Ajutoare de stat pentru finanţarea proiectelor pentru investiţii”. Sesiunea se desfăşoară în perioada perioada 22.09-17.10.2014.

Potrivit actului normative mai sus menţionat, se estimează că de acest ajutor de stat pot beneficia până la 1.500 de întreprinderi. Bugetul sesiunii este de 200 milioane lei.

Ajutorul se acordă în anumite condiţii, respectiv dacă locurile de muncă sunt create direct de un proiect de investiţii, fie după data primirii acordului pentru finanţare, dar nu mai târziu de trei ani de la data finalizării investiţiei.

Cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documentele justificative necesare în prima etapă de evaluare, se transmit la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, str. Apolodor nr.17, sectorul 5, Bucureşti, doar prin poştă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire, menţionându-se pe plic: Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 332/2014.

Pe perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat, începând cu momentul deschiderii sesiunii de înregistrare a cererilor, Ministerul Finanțelor Publice pune la dispoziția solicitanților, la adresa http://www.mfinante.ro/formularFaqAjstat.html?pagina=domenii, o platformă dedicată prin intermediul căreia pot fi adresate întrebări, sesizări și solicitări de clarificări.

Sursa: MFP

Comments