Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

APDRP: Rambursarea TVA in cazul institutiilor publice si a ONG-urilor se va face de la bugetul de stat, in timp ce platile TVA in cazul firmelor neplatitoare de TVA se vor face din fondurile FEADR

postat 16 feb. 2010, 05:44 de Laura Radulescu   [ actualizat la 16 feb. 2010, 06:15 de Eugen Stancu ]
    Agentia de Plati si Dezvoltare Rurala si Pescuit ( APDRP) anunta ca rambursarea TVA pentru beneficiarii incadrati la articolul 32 din Ordonanta 74/2009 privind fondurile europene ( institutii de stat si ONG) se va realiza de la bugetul de stat.
"Platile se vor face de la bugetul de stat pentru ca prin FEADR plata TVA nu este o cheltuiala eligibila", informeaza APDRP.
    In aceasta categorie vor intra: unitati administrativ teritoriale si asociatii ale acestora, ONG cu personalitate juridica, cu conditia ca acestea sa fie incadrate ca neplatitoare de TVA.
    In acelasi timp, rambursarea TVA pentru beneficiarii care desfasoara activitati economice si sunt incadrati in categoria de neplatitori de TVA se realiza de la bugetul FEADR.
   
    In aceasta a doua categorie intra beneficiarii masurilor 312 - Sprijinirea microintreprinderilor si 313- incurajarea activitatilor turistice care sunt incadrati in categoria de neplatitori de TVA ( cifra de afaceri anuala nu depaseste 35.000 euro)  si pentru care TVA este o cheltuiala nerecuperabila.

Comments