Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

APDRP: A fost prelungit termenul pentru depunerea celei de-a doua tranșe de plată aferente Măsurii 112

postat 6 feb. 2012, 04:01 de Raluca Oanta

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a început demersurile pentru modificarea procedurii de contractare şi plată aferente Măsurii 112 ”Instalarea tinerilor fermieri”. Modificarea propusă priveşte prelungirea perioadei pentru depunerea cererii celei de-a doua tranşe de plată, de la 30 luni la 33 luni, în situaţii justificate.

Demersul are la bază analiza privind implementarea acestei măsuri de investiții cât și solicitările beneficiarilor cu privire la imposibilitatea operării transferurilor de teren la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, transferuri care nu pot fi efectuate decât în perioada martie – mai a fiecărui an.

Modificarea procedurilor de contractare și plată este în conformitate cu fișa Măsurii 112, care prevede un termen maxim de 36 luni, din momentul semnării contractului de finanțare nerambursabilă, pentru verificarea condițiilor de acordare a celei de-a doua tranșe de plată cât și pentru efectuarea plății către beneficiar.

Dacă până în prezent, perioada de verificare a condițiilor de acordare a celei de-a doua tranșe de plată pentru Măsura 112 era de șase luni din cele 36 de luni, în urma modificării această perioadă se reduce la trei luni, pentru situații justificate.

Sursa: APDRP

Comments