Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

A fost publicat raportul de selecție parțial pentru proiectele Măsurii 123, depuse în luna martie

postat 7 nov. 2011, 04:10 de Raluca Oanta

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a publicat pe pagina de internet, www.apdrp.ro, Raportul parţial de Selecţie al proiectelor în cadrul sesiunii desfăşurate în perioada 1 – 31 martie 2011 pentru Măsura 123 ”Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”.

Astfel, prin acest Raport, au fost selectate pentru a fi finanţate cu fonduri nerambursabile, 36 de proiecte din cele 329 depuse în luna martie. Valoarea totală nerambursabilă a proiectelor selectate este de aproximativ 35 de milioane de euro.

Cele 36 de proiecte vor primi fonduri pentru realizarea investiţiilor privind construirea spaţiilor pentru depozitare (nutreţuri, cereale, cartofi) sau pentru procesare (ciuperci, cereale etc.), înfiinţarea secţiilor de prelucrare a deşeurilor animale, a fabricilor de nutreţuri combinate sau a abatoarelor pentru păsări etc. Valorile nerambursabile ale acestor investiţii se situează între 60.000 şi 3 milioane de euro, plafonul maxim pentru un proiect încadrat la Măsura 123.

Fondurile care s-au alocat în această sesiune pentru ”creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” (Măsura 123), au fost în valoare de 130 de milioane de euro. Din această sumă alocată pentru sesiunea din martie 2011, vor fi finanţate şi restul de proiecte care vor fi selectate şi incluse în Raportul final.

Raportul final de selecţie va fi publicat pe site-ul Agenţiei după soluţionarea contestaţiilor depuse de potenţialii beneficiari care au fost incluşi în Raportul de evaluare al proiectelor depuse în sesiunea lunii martie a acestui an, care se află, de asemenea, publicat pe pagina oficială de internet a APDRP.

Sursa: APDRP

Comments