Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

A fost publicată varianta de lucru Programului Operațional Inițiativa pentru IMM-uri

postat 23 feb. 2016, 06:23 de Raluca Oanta

Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020 din cadrul MDRAP a publicat varianta de lucru a Programului Operațional Inițiativa pentru IMM-uri-POIMM.
Programul va fi finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și va acoperi toate cele 7 regiuni ale țării, prin intermediul unei singure Axe prioritare - Creșterea accesului la finanțare a IMM-urilor din România.
Versiunea de lucru prevede acordarea de credite către IMM la nivel național, în funcție de cererea acestora, fără obiective regionale.
Totodată, în cadrul instrumentului de garanție neplafonată, plățile se vor efectua numai în cazul în care împrumuturile nu sunt achitate de către IMM-uri, în ordinea primirii cererilor de plată, nefiind condiţionate de localizarea investitiei într-una dintre categoriile de regiuni.

În implementarea POIIMM se va acorda o atenţie specială activităţilor inovative, inclusiv prin crearea unui sub-portofoliu minim de credite care
corespund criteriilor de eligibilitate HORIZON 2020. POIIMMM va sprijini accesul IMM-urilor la finanţare prin combinarea fondurilor FEDR cu cele ale altor programe sprijinite din resursele UE.

Programul este disponibil aici

http://www.inforegio.ro/images/POIIMM_2014-2020_RO_draft.pdf

Comments