Despre noi‎ > ‎STIRI‎ > ‎

A fost lansat Programul INTERREG V-A România-Bulgaria, buget de peste 208 milioane de euro

postat 29 mar. 2015, 07:26 de Raluca Oanta

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a anunţat lansarea oficială a Programului INTERREG V-A România-Bulgaria, pentru primul apel de proiecte fiind disponibil un buget de aproximativ 208 milioane de euro.

Primul apel de proiecte vizează primele trei axe prioritare ale programului, respectiv domeniile transport, mediu şi situații de urgență.

Axa prioritară 1 – o regiune conectată are ca obiective specifice o mai bună planificare, dezvoltare şi coordonare a sistemelor de transport transfrontalier, pentru conectarea reţelei de transport TEN-T şi creşterea siguranţei transportului pe apă.

 Pentru Axa prioritară 2 – o regiune verde, obiectivele specifice sunt să îmbunătăţească utilizarea sustenabilă a resurselor naturale şi a patrimoniului cultural, dar şi să susţină managementul durabil al ecosistemelor din zona de graniţă.

 Axa prioritară 3 - o regiune sigură vizează managementul comun al riscului la graniţa dintre cele două ţări.

 Programul este disponibil pentru:

7 județe din România: Constanța, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași

8 districte din Bulgaria: Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich.

 Pentru acest apel de proiecte, există două termene de depunere, 30 iunie 2015 (pentru proiecte de tip “soft”), respectiv 30 septembrie (pentru proiecte de tip “hard”) pentru intervenții în aria eligibilă. Regulile pentru prezentul apel de proiecte, cu detalii privind beneficiarii şi cheltuielile eligibile, caracteristicile proiectelor soft / hard, durata maximă de implementare şi alocările pe proiecte sunt descrise în Ghidul solicitantului.

 În cadrul Programului, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este Autoritate de Management, Autoritatea Națională este reprezentată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice din Bulgaria, iar Secretariatul Comun este asigurat de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria.

 Toate documentele aprobate sunt disponibile pe site-ul Programului www.cbcromaniabulgaria.eu

Comments